Eet je darmen gezond!

Door Wia Oost

Eet je darmen gezond, ik heb het letterlijk mogen ervaren. Jarenlang durfde ik de deur niet uit voordat ik naar het toilet was geweest. Of ging ik alleen daar naar toe waar wel een toilet was. ‘s Avonds na het eten nog een blokje wandelen was voor mij echt onmogelijk, veel te bang dat ik…

Lees verder

Jouw reptielenbrein wil dat jij gelukkig bent

Door Wia Oost

Jouw reptielenbrein wil dat jij gelukkig bent. Het reptielenbrein, ook wel ons oerbrein genoemd heeft maar één doel en dat is jou gelukkig maken. Een paar blogs terug schreef ik al over het hamsterbrein. Ook dit is een zelfde naam voor dit reptielen of oerbrein. Vanaf nu zal ik het over het oerbrein hebben. Ons…

Lees verder

Overgewicht en toch ondervoed

Door Wia Oost

Overgewicht en toch ondervoed, het klink tegenstrijdig maar toch is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat dit erg vaak voorkomt. Een groep patiënten die om wat voor reden dan ook in het ziekenhuis lag met overgewicht is onderzocht op hun inname van voeding. Wat bleek: 50% van deze patiënten hadden een lage spiermasse, een tekort aan…

Lees verder

Wat mij opviel in Valencia wat betreft leefstijl

Door Wia Oost

Afgelopen weekend was ik in Valencia en wat mij het meest opviel was de gezonde leefstijl van de Valencianen. Daar kunnen wij hier in Nederland nog heel van leren. Op zondagochtend zat ik heerlijk in het Turia park te lezen in de nieuwste uitgave van gezond.nu waar ik een abonnement op heb. Ik las over…

Lees verder

Hamsteren……….!

Door Wia Oost

Hoe het hamsterbrein in onze hersenen werkt Hamsteren! Het is de kreet van de Albert Heijn om zo veel mogelijk producten in te slaan voor een zo goedkoop mogelijke prijs. In onze hersenen werkt een gebied in de hypothalamus exact hetzelfde. In deze blog leg ik je uit hoe ons hamsterbrein werkt. Toen wij mensen…

Lees verder

Is je lijf je lief? Werk dan preventief

Door Wia Oost

Is je lijf je lief, werk dan preventief. Deze quote kwam vanochtend als eerste in mijn scherm en vond ik wel de moeite waard om met jullie te delen. Hij komt van drs Richard de Leth. Richard de Leth heeft medicijnen gestudeerd. Maar hij vond dat hij alleen maar bezig was met ziekte en dood.…

Lees verder

Een passende broek voor elke vrouw

Door Wia Oost

Een passende broek voor elke vrouw, herken je dat? Je hebt een nieuwe broek nodig en het lukt maar niet. Een passende broek vinden is voor mij altijd de grootste crime aller tijden. Persoonlijk heb ik het grote nadeel dat ik extreem korte benen heb, lengtemaat 29 is het meest ideaal. In de zomer soms…

Lees verder

Wat is het Personal Shop Event en wat maakt het uniek

Door Wia Oost

In deze blog ga ik uitleggen wat het Personal Shop Event inhoudt en waarom het uniek is. Dit omdat ik merk dat er best nog veel ‘onbegrip’ is wat heel logisch is. In het Noorden van het land ben ik ook echt de enige die dit organiseert en vaak is het niet echt duidelijk wat…

Lees verder

Wandelen maakt creatief

Door Wia Oost

en heeft nog 4 voordelen waar je blij van wordt…….. Drie jaar geleden volgde ik een schildercursus bij Creatief Wezen in Drachten en heb ik het zelf letterlijk mogen ervaren. We kregen elke week een nieuwe opdracht die we soms moesten voorbereiden en echt waar die zondagse wandeling in het bos hielp me aan de…

Lees verder

Een gezonde nachtrust begint overdag

Door Wia Oost

Herken je dat? De ene ochtend word je met een uitgerust gevoel wakker, terwijl je de andere ochtend het liefst in je bed blijft liggen. In deze blog leer ik je 2 belangrijke aspecten van een gezonde nachtrust. Een gezonde nachtrust begint overdag! Er zijn veel factoren van invloed op een gezonde nachtrust. Twee factoren…

Lees verder