Wandelen maakt creatief

Wandelen maakt creatief

en heeft nog 4 voordelen waar je blij van wordt……..

Drie jaar geleden volgde ik een schildercursus bij Creatief Wezen in Drachten en heb ik het zelf letterlijk mogen ervaren. We kregen elke week een nieuwe opdracht die we soms moesten voorbereiden en echt waar die zondagse wandeling in het bos hielp me aan de meest fantastische ideeën voor de schildercursus. Zelf mocht ik het ervaren: wandelen maakt creatief!

Maar wat doet wandelen nog meer? Vorige week schreef ik al in mijn blog dat bewegen een gezonde nachtrust bevordert. Dus ook wandelen zorgt ervoor dat je nachtrust verbetert. Daar heb je voordeel 2 al te pakken. Vijf keer per week een stevige wandeling maken verlengt je nachtrust met 45 tot 60 minuten

Voordeel 3 is dat wandelen heel erg helpt bij een lage rugpijn. Ik denk dat iedereen het wel herkent als je een dag te lang hebt gezeten. Die pijn die laag in je rug ontstaat. Een wandeling masseert als het ware deze lage rugpijn heel langzaam maar zeker weg. Twee tot drie keer per week een wandeling maken van 20-40 minuten is net zo effectief als het doen van spierversterkende oefeningen.

Dan hebben we het nog niet over je darmen gehad. Daar zit namelijk het vierde voordeel. Darmen vormen ons tweede brein en verdienen het met respect behandelt te worden. Ze hebben beweging nodig om niet verstopt te raken. Naast het eten van voldoende vezels is het net zo belangrijk om regelmatig te bewegen voor een perfecte stoelgang. Wandelen draagt hieraan bij.

Tot slot verbetert wandelen je algehele weerstand en werkt preventief ter voorkoming van vele chronische ziekten. Elke dag 30 minuten stevig lopen verlaagt de bloeddruk en jouw cholesterolgehalte. Een lekkere wandeling is goed voor je longen. Als je veel wandelt wordt het vermogen van je longen groter en kunnen je longen meer zuurstof opnemen. Daarnaast verkleint het de kans op het ontwikkelen van diabetes. Als je elke dag minimaal 3500 stappen zet verlaag je de kans al met 29%. Met een flinke blok om verlaag je zelfs de kans op diabetes met 58%. Heb je al diabetes? Dan is het extra belangrijk om de gevolgen van diabetes te verminderen zoals het ontwikkelen van aandoeningen aan hart en bloedvaten.

Wandelen maakt creatief, maar heeft nog veel meer voordelen. Heb jij na dit verhaal ook zo’n zin om een wandeling te maken?