Is je lijf je lief?

Is je lijf je lief? Werk dan preventief

Is je lijf je lief, werk dan preventief. Deze quote kwam vanochtend als eerste in mijn scherm en vond ik wel de moeite waard om met jullie te delen. Hij komt van drs Richard de Leth. Richard de Leth heeft medicijnen gestudeerd. Maar hij vond dat hij alleen maar bezig was met ziekte en dood. Hij wilde juist bezig zijn met gezondheid en leven. De Leth heeft een switch gemaakt en heeft het platform Oersterk opgericht. Zijn missie: 1 miljoen mensen oersterk maken. Als ik daar ook een kleine bijdrage aan mag leveren, dan doe ik dat graag.

Want gezonde voeding kun je preventief inzetten ter voorkoming van het ontwikkelen van allerlei chronische ziektes. En in bepaalde gevallen kun je er zelfs genezing of vermindering van je klachten mee bereiken. Denk hierbij aan diabetes type 2, het ontwikkelen van hart en vaatziekten, het ontwikkelen van diverse soorten kanker. En zelf heb ik aan den lijve ondervonden dat het Prikkelbare Darmsyndroom gewoon te genezen is. Waar mij altijd verteld werd dat ik er maar mee moest leren leven, kan ik nu oprecht zeggen dat ik ben genezen.

Ons hele lichaam is opgebouwd uit bouwstenen die we zelf hebben opgegeten. Als jij een huis bouwt met stenen die geen stabiel huis geven stort het huis in. In ons lichaam werkt het niet anders. Als jouw voeding meer kwaliteit bevat zal jouw lichaam ook beter functioneren. Sterke bouwstenen geven een stevig huis. Zwakke bouwstenen laten een huis instorten. Gezonde voedingsstoffen geven een energiek lichaam, voeding met weinig voedingswaarde geven een verzwakt lichaam vol klachten en aandoeningen.

Welke klachten jij ontwikkelt is genetisch vast gelegd. Waar de één diabetes ontwikkelt zal de ander door een verhoogd cholesterol eerder chronische hart en vaatziekten ontwikkelen. Bij ons in de familie komt veelvuldig het Prikkelbare Darm Syndroom voor. Ook dit is genetisch bepaald. Jaren heb ik hier zelf mee geworsteld, maar sinds een paar jaar ben ik hier van genezen. Veel vezels eten is essentieel voor een gezonde darmwerking. Naast het eten van vezels is het dan wel belangrijk om voldoende te drinken en te bewegen. Voor mij zijn deze drie peilers belangrijk om me goed te voelen.

Zo is het per persoon verschillend waar de nadruk op moet liggen. Tijdens een voedingsadvies komt dit uitgebreid aan de orde. Een voedingsadvies helpt je dus niet alleen om een gezond gewicht te bereiken maar werkt ook preventief bij het ontwikkelen van diverse chronische aandoeningen. Daarbij levert het je direct meer energie op. Want immers als die bouwstenen van goeie kwaliteit zijn kan jouw huis (lichaam) wel tegen een stevige storm. In de afgelopen anderhalf jaar is wel gebleken dat mensen met een goeie weerstand minder ziek werden van het coronavirus. De bouwstenen zorgden voor een stevig huis.

Ben jij geïnteresseerd in een voedingsadvies? En wil jij ook Oersterk worden? Neem gerust contact met me op. We kunnen altijd een gratis intake plannen om te kijken wat jouw wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn.