Wat is het Personal Shop Event

Wat is het Personal Shop Event en wat maakt het uniek

In deze blog ga ik uitleggen wat het Personal Shop Event inhoudt en waarom het uniek is. Dit omdat ik merk dat er best nog veel ‘onbegrip’ is wat heel logisch is. In het Noorden van het land ben ik ook echt de enige die dit organiseert en vaak is het niet echt duidelijk wat dit voor event is.

Het Personal Shop Event is een initiatief van een collega imagostylist en daarmee een professionele landelijke organisatie. Op de website van het Personal Shop event wordt bijvoorbeeld bij gehouden waar het event steeds plaats vindt. De collectie is divers en er is voor iedereen geschikte kleding. Mijn vorige event had ik klanten tussen de 15 en 90 jaar. Zo breed is de collectie.

De kracht van dit event is dat de collectie altijd kleding bevat die toegespitst is op de Nederlandse vrouw. Het meest sterke punt van het Personal Shop Event is de grote en diverse collectie aan broeken. Voor elk figuur en voor elke lengte is een geschikte broek te vinden. Maar niet alleen broeken, ook jasjes, vesten en jurken zijn er voor elk type vrouw. En elk basisstuk is af te stylen met de grote collectie aan tops.

Ik word vaak gevraagd door onbekenden of dit event vergelijkbaar is met een tupperware party. Op dat moment is mijn antwoord altijd direct NEE. Eigenlijk heb ik tijdens het Personal Shop Event gewoon een kleine kledingwinkel aan huis. In mijn studio is een paskamer, een grote spiegel en een pinautomaat. Je kunt ter plekke de kleding passen (zo veel als je wilt) en afrekenen wat je leuk vindt en ook direct mee naar huis nemen. Van veel items heb ik vaak ook nog meerdere maten op voorraad.

Het Personal Shop Event ontleent zijn naam aan de persoonlijke aandacht die er voor iedereen is. Je maakt vooraf een afspraak op een tijdstip die jou goed uitkomt en dat tijdstip wordt ook direct afgeblokt. Je bent dus altijd alleen of samen met jouw moeder, dochter, zus, vriendin of buurvrouw. Vanwege de beperkte ruimte is 2 personen maximaal, maar bij uitzondering en op verzoek kunnen er 3 mensen op 1 tijdstip komen.

Wat ik altijd probeer te bereiken is dat mijn klanten naar huis gaan met kleding die past bij hun persoonlijkheid. Samen zoeken we naar combinaties die goed voelen, soms wat creatiever zijn maar altijd aansluiten bij de wensen van mijn klant. Na een lekker kopje koffie of thee met een gezonde lekkernij erbij gaan we aan de slag.

Elk half jaar voordag het Personal Shop Event het land weer intrekt hebben wij als imagostylisten de mogelijkheid om de collectie een beetje te leren kennen. Op dat moment mogen we ook zelf alle kleding passen om te kijken hoe de modellen vallen. Doordat we met een groep collega’s zijn kunnen we ook naar elkaar kijken welke modellen goed passen bij iedereen. Tegelijkertijd worden er op zo’n dag foto’s gemaakt welke wij weer kunnen gebruiken om jullie als klant te inspireren.

Kom gerust eens kijken of het iets voor je is. Op mijn facebook pagina staan de tijden welke nog open zijn. Heb je geen facebook? Mail of app (06-10315486) dan even voor de mogelijkheden.