turquoise leef in stijl (1)

Turquoise,
de kleur van creativiteit en vernieuwing

Turquoise is de kleur van creativiteit en vernieuwing. En dan bedoel ik creativiteit in al zijn facetten. Denk hierbij niet alleen aan schilderen, zelf kleding maken of een andere creatieve hobby, maar ook muziek is creativiteit en ook een creatieve oplossing voor een probleem bedenken is creativiteit. Een andere eigenschap is vernieuwing. Turquoise mensen zijn altijd op zek naar nieuwe dingen. Als ze eenmaal iets beheersen zoeken ze al snel naar een nieuwe uitdaging. 

Qua kleur heeft turquoise een veelheid aan tinten in zich, want het loopt van mintgroen naar petrol. Mint is de kleur van de luchtige inspirerende types. Petrol is de kleur van de vasthoudende types. Cyaan is vurig en turquoise past zich moeiteloos aan, aan zijn omgeving.

Turquoise types zijn communicatief vaak sterk en houden erg van hun vrijheid. Je vindt het belangrijk om dingen te ontdekken en te ontwikkelen en vindt het erg belangrijk om ruimte te krijgen voor je eigen creatieve ideeën. Als je voor een baas werkt moet hier ruimte voor zijn anders word je ongelukkig. Ondernemer zijn past daarom erg goed bij turquoise.