roze leef in stijl

Roze,
de kleur van liefde en zorgzaamheid

Mensen die van roze houden zie je vaak in de zorg of het onderwijs werken. Roze mensen staan altijd voor een ander klaar. Ze zien waar een ander behoefte aan heeft en voelen feilloos aan wat de stemming is van de mensen om hen heen. Ze zijn begripvol, onbaatzuchtig en gastvrij. Roze mensen hebben een groot hart, zijn lief, eerlijk en kwetsbaar. Doordat ze deze kwetsbaarheid laten zien durft een ander zich ook heel kwetsbaar op te stellen. 

Roze mensen ontzorgen graag, maar dit maakt ze ook kwetsbaar. Kwetsbaar doordat ze allereerst aan een ander denken en dan pas aan zich zelf. Antracies kan een stevige basis geven aan roze. Stel je eens voor, iemand in een volledige roze blouse. Op het moment dat je daar een antraciet kleurig jasje over heen aantrekt ziet het er al heel anders uit. 

Iemand die roze heeft als powertype zorgt de hele dag door. Ze staat ‘s ochtends vroeg op om haar kinderen te verzorgen, gaat naar haar werk, waar ze vaak een zorgtaak heeft. Ze komt uit haar werk en gaat eerst nog op verjaardagsvisite met een zorgvuldig uitgezocht cadeau. Zorgt er vervolgens voor dat ze op tijd bij het schoolplein staat om haar kinderen uit school te halen om samen een lekker kopje thee te drinken. ‘s Avonds staat er weer een lekkere warme maaltijd op tafel en tot slot zit deze persoon heerlijk op de bank met de kat op schoot.

Roze is vaak een kleur bij vrouwen. Tot op heden heb ik nog geen man gehad voor een rapport met roze als krachtigste powertype. Mannen zetten veel sneller hun antraciet eigenschappen in om ook zichzelf te beschermen. Zij willen zichzelf best wel wegcijferen, maar niet snel ten koste van zich zelf. Een vrouw cijfert zich snel weg ten koste van zichzelf. Op dat gebied kunnen wij nog veel leren van onze mannen.

Hoe roze ben jij??