rood leef in stijl (1)

Rood,
de kleur van passie en ambitie

Rood is de kleur van passie en ambitie. Je hebt er niks mee of je vindt deze kleur fantastisch. Ik hoor heel vaak terug in mijn studio: ‘Rood staat me niet’. Vaak hebben ze dan nog niet de juiste rood ontdekt, of er is een grote antipathie tegen rood. In tegenstelling tot bijv. de kleur turquoise, is bij de rood de juiste tint rood van het grootste belang. Iedereen heeft zijn eigen tint rood. De ondertoon moet warm of juist koel zijn en dat maakt het grote verschil.

Maar wat zegt het als jij graag rood draagt? De omschrijving die bij vuurrood hoort is: de gepassioneerde winnaar. Rode mensen zijn vol zelfvertrouwen, hebben een enorme wilskracht, zijn moedig en direct maar altijd oprecht. Je kunt nooit om rood heen. Maar rood heeft ook een valkuil, rood kan te ambitieus zijn, te veel met werk bezig, te weinig met de thuissituatie. Er ontstaat een disbalans tussen prive en werk. Olijfgroen kan daarbij helpen om weer in balans te komen. Het ‘verzacht’ de gepassioneerde winnaar een klein beetje.

Maar stel je je hebt een hekel aan rood? Kan het zijn dat je niet zo lekker in je vel zit? Rood is een kleur van energie en daadkracht. Als het even allemaal niet zo lekker loopt, dan wil je de kleur rood het liefst vermijden. Je hebt er te weinig puf voor en rood zet aan tot actie.

Hoe rood ben jij?