oranje leef in stijl

Oranje,
de kleur van avontuur en plezier

De mensen die oranje als eerste powerkleur hebben herken je direct. Het zijn echte out of the box personen. Ze denken anders, ze zien er anders uit, kortom, ze durven echt out of the box te zijn!

Vraag: 1. Zou jij op dit moment het liefst alles verlaten wat je lief is en je vestigen in het buitenland? Of 2. heb je een hekel aan regeltjes, planningen en ben je wars van structuur? Of 3. zou je het liefst je eigen mini boederrij  in je achtertuin hebben omdat je dan zeker dat alles wat je eet een goed leven heeft gehad??

Kun je deze 3 vragen volmondig met JA beantwoorden? Dan is jouw grootste powertype ORANJE. Je kunt je denk ik wel voorstellen dat deze mensen er niet heel erg veel zijn. Maar ze zijn er wel.

Er zijn er wel een hele groep mensen die oranje in hun blauwdruk hebben of in ieder geval in de top 10 van de krachtigste kleuren. Als ik aan BNers denk verwacht ik dat iemand als Beau van Erven dorens ook zeker een stukje oranje in zijn blauwdruk heeft. Beau is iemand die out of the box denkt, graag buiten de lijntjes kleurt, maar ook gaat waar hij voor staat!

Oranje geeft je een gevoel van vrijheid en levenslust, positiviteit en humor. Eigenlijk zou iedereen een stukje oranje moeten omarmen, maar voor velen is het een kleur die men niet graag draagt en soms met afschuw wordt bekeken. Zelf kies ik er tegenwoordig voor om best wel eens oranje aan mijn outfit toe te voegen, al is het maar een klein streepje of een bloemblaadje.

Oranje is de complement kleur en ook de balanskleur van blauw. In de kleurencirkel van Johannes Itten is het duidelijk zichtbaar. Dat wil zeggen dat blauw en oranje elkaar versterken. Blauwe ogen doen het prachtig met oranje oogschaduw!!!! Of laat eens boeket bloemen schikken in de kleuren oranje en blauw. Echt prachtig!!

Zo ook voor de personen die echt oranje zijn. Als ze de eigenschappen van de kleur blauw omarmen komen ze in balans. Blauw is de kleur van verantwoordelijkheid en standvastigheid. Als een oranje powertype de kleur blauw omarmt wordt een gerespecteerde motivator, hoe mooi en krachtig is dat???

Wat heb jij met de kleur oranje?