Ontbijt als een keizer

Ontbijt als een keizer

Eerlijk toegegeven, 40 jaar lang bestond mijn ontbijt uit 2 bruine boterhammen met hagelslag. En elke ochtend kreeg ik rond 09.30 al enorme trek. Vanaf dat tijdstip begon het gevecht tegen de klok, wel snaaien, niet snaaien, is het al bijna tijd om koffie te drinken, want dan mag ik eindelijk weer iets eten. En zo ging het de hele dag door. Een gevecht tussen mij en eten.

Maar sinds ik ontbijt als een keizer is dat probleem opgelost. Een bruine boterham met hagelslag geeft geen verzadigd gevoel en doet de suikerspiegel enorm schommelen. Tijdelijk ben je even verzadigd, maar het lichaam verteert het ook heel snel, waardoor de trek al snel weer ontstaat.

Een ontbijt als een keizer bestaat uit veel eiwitten en vezels. Deze voedingsstoffen zorgen voor een lang verzadigd gevoel en een stabiele suikerspiegel. Dit voorkomt snaaien en kan zelfs het ontwikkelen van diabetes type 2 voorkomen.

Wat zijn de regels voor een goed ontbijt? Eigenlijk is de eerste regel: Sla nooit je ontbijt over. Regel 2: Kies voor eiwitten, ontbijt bijvoorbeeld eens met een omelet, je kunt hier groenten aan toevoegen of je doet het op een volkoren boterham. Met de volkoren boterham voldoe je ook direct een regel 3: voeg ook vezels toe aan je ontbijt. De vierde regel is drink voldoende bij het ontbijt maar zorg ervoor dat hier geen suikers in zitten. Kies dus voor een kopje thee of koffie in plaats van een vruchtensap. De vruchtensap zit vol suikers waardoor je weer een enorme stijging van je bloedsuikerspiegel krijgt. Stijging van je bloedsuikerspiegel maakt je vermoeid.

Een voorbeeld van een goed ontbijt is bijvoorbeeld, yoghurt met noten en zaden, een omelet met groente of een lekkere havermout bananen pannenkoek. Met daarbij een kopje thee of koffie zonder suiker.

Ontbijt als een keizer, lunch als een prins en dineer als een bedelaar. Als je dit elke dag doet, hou je een stabiele suikerspiegel en heb je minder drang om te snaaien naar calorierijke en vaak ongezonde dingen.

Wil je meer informatie over een voedingsadvies? Neem gerust contact met me op: info@leefinstijl.com of 06-10315486