Hoe start je na de vakantie weer op met gezonde leefstijl

Hoe start je na de vakantie je gezonde leefstijl weer op?

Of misschien moet je eerst nog wel een paar overtollige kilo’s van de vakantie weer kwijt? Ik denk dat iedereen het wel herkent. De vakantie is er voor om te genieten, een extra wijntje, een keertje extra uit eten. Of ‘s avonds tijdens het ommetje nog even een lekker ijsje halen……… En precies dat hoort bij de vakantie.

Misschien ben je al weer een poosje terug van vakantie, maar leef je nog een beetje in de vakantie vibe. Maar helaas, de vakantie’s lopen hier in het noorden weer ten einde. Volgende week starten de scholen al weer op.

Nu ontstaat bij veel mensen weer de drang om terug in het ritme te komen, maar is dat best lastig. Jouw lichaam is gewend aan die extra zoetigheid, of aan dat extra wijntje. En juist omdat suikers ons snel energie geven vinden we dat best prettig. Maar nu we weer terug in dat ritme willen blijft die drang naar suikers nog wel bestaan, die is niet direct weg. Je zult dus zelf even je verstand moeten gebruiken om weer terug te komen tot die gezonde leefstijl! Het komt niet vanzelf!

De eerste stap die je kunt zetten is het drinken van alleen maar koffie, thee en water. Op die manier krijg je via het drinken geen suikers meer binnen en zal de ‘drang’ naar zoetigheid verminderen. Een andere tip: plan ‘s ochtends vroeg al je hele eetschema van die dag. ‘s Ochtends vroeg ben je nog fris en zijn je goede voornemens nog sterk. In de loop van de dag word je vermoeider en geef je automatisch gemakkelijker toe aan verleidingen. Zorg er ook voor dat je geen verleidingen in huis hebt. Wil je niet dat je gezin er onder lijdt? Koop voor hen lekkernijen waar jij niet voor zwicht!

En misschien is dit wel de belangrijkste tip: plan je verwennerijen. Het lukt namelijk niemand om alleen maar gezond te eten en elke dag strak in het ritme te leven. Ga bijv. in het weekend dat lekkere gebakje halen waar je in de vakantie zo van genoot of plan een doordeweekse dag waarop je ‘s avonds een lekker borrelhapje mag nemen. Alleen op die manier is het mogelijk om je op die andere momenten wel aan je gezonde leefstijl te houden!

Een tip op een heel ander vlak: pak je beweegritme weer op. Tijdens intensief bewegen en sporten wordt er een gelukshormoon aangemaakt welke je helpt om je gezonde leefstijl ook weer op te pakken. En………….vergeet niet om voldoende te drinken, je gaat ontdekken dat je door voldoende te drinken minder lekkere trek hebt.

Ben jij ook geïnteresseerd om met behulp van een gezonde leefstijl een gezond gewicht te bereiken? Kijk eens op mijn pagina over voeding. Het kan ook zijn dat je een deel vergoed krijgt vanuit jouw aanvullende zorgverzekeraar, je kunt dit checken onder aan de pagina over voeding.