Gezond gewicht verliezen

Gezond afvallen, hoe doe je dat?

Een jaar geleden startte ik met mijn nieuwe avontuur, de opleiding tot leefstijlcoach. Een jaar verder heeft mij ongelooflijk veel kennis gebracht en mijn passie voor koken en gezonde voeding alleen maar aangewakkerd. Binnen ons gezin raakten we gezamenlijk 20kg kwijt en ondertussen heb ik al een tiental klanten mogen begeleiden, allemaal met blijvend resultaat.

Maar wat is de truc? Op gewicht blijven is het evenwicht stabiel houden tussen de calorieën die je op eet en de calorieën die je verbrandt. Moeilijker is het niet en moeilijker wordt het niet. Als je wilt afvallen moet je meer calorieën verbranden dan dat je tot je neemt. Dat kan met diëten, dit heeft ongetwijfeld resultaat, maar is slechts tijdelijk. Op het moment dat je stopt met dat dieet verval je weer in het oude patroon en komen de kilo’s er vaak weer aan.

Op het moment dat je leert waar de verschillende calorieën zitten, op het moment dat je leert welke eetwissels jij structureel in je leefstijl kunt doorvoeren, kun je zorgen dat gewichtsverlies blijvend is. Bovendien leer je tijdens een voedingsadvies van welke voeding je meer verzadigd wordt, welke voedingsstoffen jouw weerstand verbeteren. Of welke voedingsstoffen je moet vermijden om je kans op diabetes, hart en vaatziekten en de verschillende vormen van kanker te verkleinen. Een voedingsadvies leert je om bewuste keuzes te kunnen maken met betrekking tot voeding en beweging. Na een voedingsadvies heb je een stuur in handen. Dat stuur helpt je om je gezonde gewicht in stand te houden.

Maar een belangrijk onderdeel van gezonde leefstijl is ook bewegen. Wie aan bewegen denkt schrikt vaak en denkt dat dit alleen in de sportschool kan. Maar wandelen, fietsen en elke vorm van beweging die bij jou past en waar je plezier uit haalt is prima. Tijdens een voedingsadvies berekenen we op basis van jouw gewicht, lengte en beweegpatroon hoeveel calorieën je nodig hebt. Om af te vallen zal het evenwicht even verstoord moeten worden en moet je meer calorieën verbranden. Maar door de kennis die je tijdens een voedingsadvies opdoet wordt dit steeds gemakkelijker.

Maar eerlijk is eerlijk, op een gezonde manier afvallen kost tijd en energie. En nee, het is niet altijd leuk om bezig te zijn met calorieën tellen. Maar als ik nu na mijn eerste jaar terug kijk naar hoe mensen vol trots in de spiegel kijken naar zich zelf en hoe blij ze worden van het maatje minder dat ze nodig hebben als ze nieuwe kleren kopen, dan word ik zo blij als een klein kind. Want ja mijn passie voor mode en kleding is ook nog onverminderd groot……..

Let op: tot en met 31 mei is mijn kennismakingsaanbieding nog geldig: https://leefinstijl.com/gewichtsconsulent-drachten/