geel leef in stijl

Geel,
laat zien wie je bent en wat je wilt

Geel, you hate it or you love it. Voor mij geldt dit zeker. vroeger liep ik altijd voorbij aan geel, tegenwoordig kan ik sommige tinten van geel wel waarderen. Zeker in de zomer. Geel staat heel duidelijk voor zichtbaar durven zijn, laat maar zien wat je in huis hebt. Een andere kant van geel is het rationeel kunnen nadenken vanuit een focus. Altijd op zoek naar nieuwe kennis. Nooit uitgeleerd zijn. Juist dat laatste stukje in geel spreekt mij erg aan, waardoor ik afgelopen zomer eindelijk mijn eerste gele bloesje heb gekocht. Geel is daarmee ook de balanskleur van paars. Paarse mensen redeneren vanuit gevoel, gele mensen redeneren vanuit kennis.

Maar als ik naar mijn klantenkring kijk heeft het grootste deel van mijn klanten een hekel aan geel, dat komt omdat het in het gezicht al vrij snel heel hard kan staan als je een blanke huidskleur hebt. Bij een donkere huidskleur staat het vaak wel prachtig!

Terugkomend op de eigenschappen van geel, doordat het staat voor zelfvertrouwen en goed weten wat je wilt is het een lastige kleur, want zeg nou eerlijk, zijn we niet allemaal aan het zoeken naar wie we zijn? En hebben we niet altijd momenten van wat minder zelf vertrouwen? Geel is een kleur met vele gezichten. Wat heb jij met geel?