blauw 2 leef in stijl (1)

Blauw,
de kleur van communicatie en leiderschap

Blauw is een veilige en vertrouwde kleur. In tegenstelling tot oranje, zijn er veel mensen die blauw in hun blauwdruk hebben. En dan mannen nog net iets vaker dan vrouwen. Elke kledingwinkel voor heren zal het beamen, dat blauw de meest verkochte kleur kleding is.

In de reclame wereld wordt blauw vaak gebruikt in het bank en verzekeringswezen. Puur omdat het een kleur is die vertrouwen schept. Niemand brengt zijn geld graag onder bij iemand die in het knaloranje tegenover hem zit. Mensen die graag blauw dragen worden ook ervaren als mensen bij wie je je vertrouwd voelt.

Daarnaast is iemand die blauw als powertype heeft een ervaren communicator. Hij/zij brengt graag zijn kennis over en door de logische manier van denken komt het helder en duidelijk aan. Alles is vooraf uitgedacht en georganiseerd. Een blauw iemand zal het ook erg goed doen als onderwijzer of docent.

Mensen die blauw zijn, zijn eerlijk en oprecht. Heb je helemaal niets met blauw?? Kan het zijn dat jouw vertrouwen in het verleden zwaar op de proef gesteld is? Mensen die helemaal niets hebben met blauw hebben vaak een behoorlijk slechte ervaring in het verleden liggen op gebied van loyaliteit en vertrouwen van de mede mens.

Maar blauw is ook de kleur van de rust. Als jij echt blauw bent hou je graag vast aan wat vertrouwd is en veiligheid geeft. je hebt een behoefte aan zekerheid en nieuwe dingen brengen snel onzekerheid met zich mee.

Hoe blauw ben jij?