Schermafbeelding 2021-01-20 om 09.19.00

Afwisseling is het toverwoord

Afgelopen zondag zaten we aan de ontbijttafel en bedachten we ons hoe onze leefstijl is veranderd binnen een 1 jaar tijd. Op het moment dat ik in mei startte met de opleiding tot voedingsdeskundige/gewichtsconsulent heb ik gaandeweg ook alles ingevoerd binnen ons eetpatroon thuis. Waar ik vroeger elke dag steevast een banaan en een appel at, eet ik nu elke dag ander fruit. Waar ik voorheen elke ochtend havermoutpap at, eet ik nu elke dag een smoothie waar ik elke dag andere groenten en fruit in verwerk.

Onze lunch heeft misschien wel de grootste verandering ondergaan. Tegenwoordig staan er verse kruiden in de keuken, ligt de koelkast vol met romaatjes, rucola en avocado en liggen er nootjes in de kast. In elke lunch verwerk ik groenten of maak ik een broodje geitenkaas met walnoten en honing. Echt genieten! Onze warme maaltijd was al afwisselend, de grootste verandering die ik daar heb doorgevoerd is dat ik 100 gram groente vervangen heb door 200 gram groente.

Resultaat: meer energie, de nodige kilo’s kwijt en minder ‘kwaaltjes’.

Wat mijn persoonlijke grootste inzicht is uit de opleiding: breng afwisseling aan in je eetpatroon waardoor je een verscheidenheid aan vitamines en mineralen binnen krijgt dit geeft je een enorme energie boost.