Bestellen, betalen, retourneren

U betaalt direct met Ideal en de bestelling wordt, indien voorradig, per direct verzonden met PostNL.
Mocht een product niet op voorraad zijn, dan wordt dit per ommegaande door Leef in Stijl gemeld, duurt de levertijd u te lang krijgt u ten alle tijde het geld retour.

Verzendkosten :
Verzendkosten worden berekend op basis van het gewicht en transactiekosten en krijgt u altijd voor afrekenen in uw scherm te zien.

Verpakking :
Alle producten worden verstuurd in een beschermde verpakking. Mocht er toch iets mis gaan tijdens het verzenden (zoekraken of beschadigingen) dan kan de eventuele schade niet verhaald worden op Leef in Stijl.

Ruilen :
U wilt een product ruilen, dat kan! (met uitzondering van make-up). Mits onbeschadigd en bij voorkeur in de originele verpakking.
Ruilen kan binnen 5 werkdagen. U dient vooraf aan te geven (via de e-mail of telefonisch) dat het product retour gestuurd wordt. Zodra Leef in stijl het product retour heeft, wordt het aankoopbedrag (excl. verzendkosten) per direct terug gestort. De kosten voor de retourzendingen zijn voor rekening van de klant.

Klachten :
Neem binnen 48 uur contact op met Leef in Stijl. Dit kan schriftelijk, per e-mail.
Leef in Stijl zal er alles aan doen om tot een passende oplossing te komen.

Privacyverklaring :
Uw gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld. Deze zullen niet worden doorverkocht en niet ter beschikking worden gesteld aan derden.

Overig :
Leef in Stijl behoudt zich het recht om voor deze algemene voorwaarden van tijd tot tijd te wijzigen of aan te vullen.